fredag 15. februar 2013

Jakttur til Ringebu

Siste helgen i oktober reiste jeg på jakttur til Ringebu med noen venner. Vi leide hytte på Måsåplassen.

Jaktkort kjøpte vi av Vekkom utmarkslag.

Ringebu ligger ca 4 timers kjøring herfra og er akkurat passe maksavstand for en helgetur. Vi reiste med visshet om at det er lite fugl i fjellet. Hovedgrunnen skal være stor bestand av rovvilt pga gnageråret i fjor. Disse har ikke funnet like enkelt matfat i år og da går det utover hønsefuglen, som er en av favorittrettene til rødreven og røyskatten. Fuglejakta er derfor mye hardere regulert i år enn på lenge. Det må man tåle for at fuglebestanden skal få tatt seg opp igjen.



Vi lagde gryterett med hvitløksbrød og salat som vi koste oss med når vi kom frem på fredag. Lørdag stod vi opp ved soloppgang og var ute i fjellet ca. kl 9. Under strålende sol og blå himmel gikk vi opp på et par topper og fulgte terrenget i en stor sløyfe tilbake. Det var ca 6 minusgrader, 5 cm snø og helt vindstille. Klokken 18.30 gikk solen ned og vi dro tilbake til hytta. Der lagde vi hjemmelaget pizza før det ble en veldig tidlig kveld. Det er flott å ha hytte med dusj og oppvaskmaskin etter en dag med så mange km gange.



Søndag morgen stod vi opp like tidlig og dro ut i fjellet igjen. Det var hele 14 minusgrader og det ble et ekstra lag med ull på kroppen. Blå himmel, sol og helt vindstille var det denne dagen også. Nydelig helg for å gå på fjelltur. Klokken 15 tok vi fatt på kjøreturen hjem. Neste år reiser jeg nok tilbake til Ringebu. Vi koste oss i et fantstisk fjellterreng, til tross for mangel på fugl. Pointeren Ask søkte og søkte hele helgen, men fant ikke noe han heller.



Moralen er: Kok kaffe, lag ekstra god matpakke og nyt høstfjellet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar