torsdag 3. februar 2011

Årets første overnatting utendørs

Fra lørdag til søndag den siste helgen i januar åpnet vi årets friluftssesong med en frisk natt i gapahuk. Med meg på tur hadde jeg 9 tøffe barn. De fleste har sovet ute mye men for enkelte var det deres første overnatting utendørs. Været var strålende og vi sov under stjerneklar himmel.

Etter 3 timer med vedhugging var det tid for lunsj og alle fikk hjemmelaget kakao å varme seg på til maten. Skal man ha bål hele kvelden og utover natten trenger man mye ved, så etter lunsj fulgte 2 timer til med vedhenting.



De eldste barna fikk ansvar for å sette opp gapahuken mens de andre gjorde ferdig stablingen av den siste veden. Etter en god middag på bål, gikk enkelte og la seg i soveposen, slitne etter alt arbeidet. De andre satt rundt bålet og sang sanger og spiste godteri. Vi sendte opp kinesiske lanterner og hadde en virkelig fin kveld. De siste sovnet ca 22.30 og det ble fort stille i huken. Neste morgen våknet alle godt uthvilt med frost på soveposene. Noen hadde latt skoene stå utildekket, det var ikke så lurt.

Tusen takk for en flott start på friluftsåret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar