fredag 24. juni 2011

Kanotur til Hurum

Fredag 17. juni la vi ut på tur i regnværet. Det var spådd ustabilt vær for helgen og sekkene var pakket med alt fra badetøy og slippers til støvler, paraply, ulltøy og joggesko.

På veien stod vi 40 minutter i kø da Oslofjordtunnelen var midlertidig stengt pga løse gjenstander i veibanen. Vi kjørte og kjørte og langt om lenge kom vi frem. Vi losset av kanoene og utstyret. Alle hadde med fiskestenger og noen av barna benyttet sjansen til å fiske mens kanoene ble pakket. På 5 minutter ble det dratt opp 3 småfisk som så forsiktig ble sluppet ut igjen.

Vi padlet til demningen, pakket ut av kanoene og bar kanoer og utstyr opp til det neste vannet der vi så padlet videre til den samme leirplassen vi har brukt tidligere. Det ble satt opp to gapahuker og alle fant seg en plass. Imens sluttet det og regne og alle skiftet rask til tørre klær. Etter koking av vann og inntak av litt varm drikke og rett i koppen suppe gikk de slitne padlerne og la seg i soveposene.

På lørdag var det strålende sol og det meste av dagen gikk med til bading, fisking og en fiskeutflukt til et ørretvann som ligger høyere opp. Vi fikk til sammen 12 fisk på lørdag og mange av disse ble stekt i pannen og spist til middag. Når knotten ble for innpåsliten fant vi soveposene våre og etter noen minutter begynte det å regne. Vi sovnet raskt med lyden av trommende regn mot gapahuken. Søndag padlet vi hjemover i regnværet.



Fiskekort for Hurum kan du kjøpe på Inatur.no

Takk for en kjempefin tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar