mandag 13. februar 2012

Pilketur til Øyungen

Fredag la vi ut på den lange kjøreveien mot Skar innerst i Maridalen. Etter en lang travel dag med kjøring, henting av varer og utføring av ærend i Oslo, Ski og på Stuene var det snevert med tid igjen til pakking og dusjing før avreise. Til tross for noe trafikk og kjøring uten gps kom vi frem på Skar til akkurat riktig tid. Vi var en liten gjeng på 8 stykker. Bare 6 av barna kunne være med på tur ut i vinterværet.

Skar ligger innerst i Maridalen, og har P-plass og bussforbindelse. Stedet er et bra utgangspunkt for turer innover i de østlige delene av Nordmarka syd. Nærmeste store vann er idylliske Øyungen.

Vi gikk ca 3 km i varierende stigning for å komme opp til Øyungen; et vann kjent for gode fiskeforhold både sommer og vinter. På veien opp i tussmørket ble det mang en motiverende sjokoladepause og skumle historier om nedlagte Skar militærleir som ble passert på veien opp. Vi kom opp til demningen etter å ha brukt litt over en time på veien opp.



Høyre side av Øyungen ble valgt til leirplass og resten av kvelden ble brukt på å drikke varm kakao og finne ved. Gradestokken begynte å krype nedover mot 15-20 blå og de fleste la seg tidlig i soveposene. Hvit dis la seg i et tykt lag over hele området og alle sovnet fort i den iskalde trollske nattestemningen.

Neste morgen våknet vi til fuglekvitter fra en gruppe småfugl som hadde oppdaget en forlatt brødskive i leiren. Det ble til et brødskive-festmåltid. Skiløperne begynte å seile forbi i løypene ca klokken 07.00. Mange stoppet og slo av en hyggelig prat. En gutt hadde latt termodressen sin ligge ute over natten og den var så frossen at den kunne stå oppreist av seg selv. God underholdning for alle inkludert dressens eier.

Dagen gikk med til undersøkelser av isen, overvann og litt pilking. Da det var 10 cm overvann var det ikke så mange som valgte å pilke denne gangen. De andre satt i solsteken og drakk varm kakao og slappet av. Veien hjem bestod av en 2,5 km lang nedoverbakke, så da hadde det vært lurt med kjelke. Vi fant en istapp på over en meter som vi bar med oss ned bakkene og satt igjen som et fint landemerke i bunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar