onsdag 27. juni 2012

Apriltur til Skjelbreia

I vår var jeg og Nora på tur til Skjelbreia med de minste! Det var deres første overnatting ute og mange spente og smånervøse fjes samlet seg på parkeringen ved Krokhol golfbane for å gå videre opp derfra.

Vi gikk sakte men sikkert oppover. Det går ikke fort avsted når de bruker skolesekker uten belte i livet til å bære bagasjen. Med regelmessige pauser med sjokolade-motivasjon kom vi opp til slutt.Når vi kom frem skulle de sette opp huker selv, det hadde vi øvet på på forhånd. Flinke som de er laget de en jentehuk og en guttehuk slik at ingen skulle få jentelus eller guttelus på seg. Jeg og Nora sov i midten for å holde festen under en viss kontroll utover kvelden.Mange plumpa i iskaldt vann. Da var det godt å ha et ekstra par ullsokker pakket i sekken. Fra klokken 20.00 begynte de å bli småtrøtte og la seg i soveposene for å spise godteri og drikke brus og ha "party hele natten".Omsider når klokken var 22.00 sov de fleste. I løpet av natten måtte vi opp noen ganger av gråtende små som trengte et trøstende ord eller en formaning om å ta på lue.
En tøffing fikk prøve å bære sekken til Nora, som var nesten like stor som han.Det er tryggest å skifte inni en fjellduk så du ikke blir sett av jentene.Dagen derpå våknet de 05.00 og vi gikk slitne ned igjen i øsende regn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar